KOMPOSIITTI

Komposiitit ovat erinomaisia niiden lujuuden ja kestävyyden vuoksi. Oikeanlainen komposiitti parantaa suorituskykyä ja vähentää energian- ja materiaalin kulutusta. Avullamme onnistut valitsemaan oikean materiaalin ja samalla varmistamme materiaalin toimivuuden teknisen laskennan avulla.

tuuletin_iii

Asiantuntijan avulla toimiva kokonaisuus

Matricompin komposiittiosaaminen on huippuluokkaa. Meidän osaamisen avulla onnistutaan valitsemaan juuri oikeanlainen komposiitti, jolla saadaan aikaan halutut hyödyt. Otamme huomioon sarjakoon ja valmistusmenetelmän jo lujuuslaskennassa sekä varmistamme materiaalin toimivuuden teknisellä laskennalla. Näin asiakas saa meiltä aina toimivan kokonaisuuden tarvittaessa valmiiksi tuotteeksi saakka valmistettuna.

Komposiitilla keveyttä ja suorituskykyä

Hiilikuitukomposiitit ovat suosittuja avaruus-, ilmailualalla ja urheiluvälineissä. Ne yleistyvät kiihtyvää vauhtia myös teollisuudessa ja kuluttajatuotteissa, käytännössä kaikkialla, missä keveys ja suorituskyky on etu. Komposiittimateriaalien teollinen tuotanto on haastavampaa kuin metalli- tai muovituotteilla. Valmistukseen löytyy useita eri menetelmiä. Näiden onnistunut valinta perustuu tuotteen teknisiin vaatimuksiin. Tunnemme erilaiset valmistustekniikat ja huomioimme tuotteen vaatimukset jo suunnittelun alkumetreillä. Näin mahdollistetaan tehokas siirtyminen tuotantoon.

Komposiittituotteiden tuotekehitys opas

Teimme oppaan komposiittituotteiden tuotekehityksestä, jonka lukemalla pääset kärryille, mitä komposiittimateriaalit ovat ja mitä kannattaa ottaa huomioon komposiittien tuotekehityksessä.

Hiilikuitukomposiitin edut

Hiilikuitu-komposiitin edut

Hiilikuitukomposiitilla voidaan saada teräksen lujuus kymmenen kertaa kevyemmällä massalla. Se on myös erittäin kestävää ja voittaa teräksen lujuudessa menne tullen. Hiilikuitukomposiitti tarjoaa monia etuja:

● Hiilikuiturakenne painaa yleensä vain viidesosan saman kokoisesta teräsrakenteesta. Jopa kymmenesosa on mahdollista, koska rakennetta saa vielä kevyemmäksi ominaisuuksien suunnattavuuden ja kerroslevyrakenteiden avulla.

● Hiilikuitukomposiitti on erittäin lujaa. Sen tyypilliset vetolujuudet ovat 1200 – 3000 MPa. Vertailuna teräksen tyypillinen myötöraja 355 MPa, eli komposiitin avulla päästään 3-8 kertaa lujempiin rakenteisiin samalla osan tilavuudella.

● Ylivoimainen jäykkyys – massa -suhde mahdollistaa rakenteelle korkeat ominaistaajuudet. Näin saadaan suurempia kiihtyvyyksiä ja nopeuksia käyttöön.

● Lämpölaajeneminen on erittäin pientä.

● Keveys ja kestävyys mahdollistavat edullisemmat elinkaarikustannukset.

● Keveyden, kestävyyden ja korroosion kestokyvyn yhdistelmä mahdollistaa haastavat käyttöolosuhteet entistä kevyemmällä rakenteella.