Komposiitit
Tekninen laskenta

Komposiittirakenteiden lujuuslaskenta on haastavampaa kuin esimerkiksi metallirakenteiden laskenta, johtuen komposiittien anisotrooppisesta luonteesta. Tämä tarkoittaa, että materiaalilla on samaan aikaan erilaiset ominaisuudet eri suuntiin ja kappale voi myös koostua todella monesta eri suuntiin asetetusta kerroksesta, jotka ovat vielä keskenään eri materiaaleja.

Anisotrooppisuutta voidaan hyödyntää suuntaamalla lujuus ja jäykkyys voimien suuntaan. Samaan aikaan voidaan mahdollistaa kappaleen joustavuus toiseen suuntaan ja esimerkiksi hakea lämpölaajeneminen haluttuun arvoon tai jopa nollaan valittuun suuntaan.

Komposiittirakenteiden lujuuslaskennassa on tärkeää osata mallintaa materiaali teoriassa oikein sekä tuntea käytännön rajoitteet, jotka eri valmistustekniikat tuovat rakenteen muodostukseen. Komposiitit myös murtuvat, väsyvät ja viruvat eri lailla kuin metallirakenteet ja nämä ilmiöt täytyy ottaa myös huomioon laskennassa.

Meillä on komposiittirakenteiden laskennasta ja tuotekehityksestä yli 10 vuoden kokemus ja olemme markkinajohtaja Suomessa. Tarjoamme osaamisemme käyttöösi projektiisi joka liittyy komposiitteihin.

Kerro meille tarpeistanne