Komposiitit

Komposiitit ovat erinomaisia materiaaleja niiden lujuuden ja keveyden vuoksi. Oikeanlainen komposiittimateriaali parantaa tuotteen suorituskykyä ja vähentää energian kulutusta. Avullamme onnistut valitsemaan oikean materiaalin sekä valmistustekniikan. Samalla varmistamme halutun suorituskyvyn teknisen laskennan avulla.

Asiantuntijan avulla toimiva kokonaisuus

Matricompin komposiittiosaaminen on huippuluokkaa. Meidän osaamisen avulla onnistutaan valitsemaan juuri oikeanlainen komposiitti, jolla saadaan aikaan halutut hyödyt. Otamme huomioon sarjakoon ja valmistusmenetelmän jo lujuuslaskennassa sekä varmistamme materiaalin toimivuuden teknisellä laskennalla. Näin asiakas saa meiltä aina toimivan kokonaisuuden tarvittaessa valmiiksi tuotteeksi saakka valmistettuna.

Keveyttä ja suorituskykyä

Hiilikuitukomposiitit ovat suosittuja avaruus-, ilmailualalla ja urheiluvälineissä. Ne yleistyvät kiihtyvää vauhtia myös teollisuudessa ja kuluttajatuotteissa, käytännössä kaikkialla, missä keveys ja suorituskyky on etu. Komposiittimateriaalien teollinen tuotanto on haastavampaa kuin metalli- tai muovituotteilla. Valmistukseen löytyy useita eri menetelmiä. Näiden onnistunut valinta perustuu tuotteen teknisiin vaatimuksiin. Tunnemme erilaiset valmistustekniikat ja huomioimme tuotteen vaatimukset jo suunnittelun alkumetreillä. Näin mahdollistetaan tehokas siirtyminen tuotantoon.

Komposiittituotteiden tuotekehitys opas

Teimme oppaan komposiittituotteiden tuotekehityksestä, jonka lukemalla pääset kärryille, mitä komposiittimateriaalit ovat ja mitä kannattaa ottaa huomioon komposiittien tuotekehityksessä.

Tekninen laskenta

Komposiittirakenteiden lujuuslaskenta on haastavampaa kuin esimerkiksi metallirakenteiden laskenta, johtuen komposiittien anisotrooppisesta luonteesta. Tämä tarkoittaa, että materiaalilla on samaan aikaan erilaiset ominaisuudet eri suuntiin ja kappale voi myös koostua todella monesta eri suuntiin asetetusta kerroksesta, jotka ovat vielä keskenään eri materiaaleja.

Konsultointi

Meillä on yli 10 vuoden kokemus komposiittituotteiden kehittämisestä ja autamme mielellämme komposiitteihin liittyvissä kysymyksissä ja valinnoissa.