Komposiitit

Hiilikuiturakenteiden käyttö kasvaa nopeasti maailmanlaajuisesti

Hiilikuiturakenne on painoltaan tyypillisesti vain viidesosa vastaavanlujuisesta teräs- ja puolet alumiinirakenteen massasta. Tämän lisäksi materiaalin ominaisuuksien suunnattavuutta ja erilaisia kennorakenteita hyödyntämällä päästään vieläkin kevyempiin rakenteisiin. Hiilikuiturakenteen tärkeä etu on sen korkea lujuus ja jäykkyys suhteessa sen massaan.

Ylivoimainen jäykkyys-massa-suhde mahdollistaa rakenteelle korkeat ominaistaajuudet, joka sallii tuotteelle aiempaa suurempia kiihtyvyyksiä ja nopeuksia. Lämpölaajeneminen on erittäin pientä ja se on mahdollista jopa suunnitella haluttuun suuntaan kokonaan pois.

Komposiittimateriaalien teollinen tuotanto on haastavampaa kuin metalli- tai muovituotteilla. Valmistukseen löytyy useita erilaisia valmistusmenetelmiä ja optimaalinen valinta perustuu tuotteen teknisiin vaatimuksiin ja arvioituihin sarjakokoihin.

Hiilikuitukomposiitit ovat erittäin suosittuja avaruus-, ilmailualalla ja urheiluvälineissä. Tämän lisäksi ne yleistyvät kiihtyvää vauhtia myös teollisuudessa ja kuluttajatuotteissa.

Tunnemme erilaiset valmistustekniikat ja huomioimme tuotteen vaatimukset jo suunnittelun alkumetreillä. Näin mahdollistetaan tehokas siirtyminen tuotantoon. Verkostomme tarjoaa oikean valmistajan oikealle komposiitille.